«Ακλόνητη» η ναυλαγορά των containerships

«Ακλόνητη» η ναυλαγορά των containerships

145
«Ακλόνητη» η ναυλαγορά των containerships

Σημάδια σταθερότητας δείχνει η ναυλαγορά των containerships τους τελευταίους μήνες, καθώς έχει διαμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα και σημειώνει μικρές εβδομαδιαίες μεταβολές. Όπως αναφέρει πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση της Drewry (10-16/02), o δείκτης WCI (World Container Index), που λαμβάνει υπόψη επιμέρους ναυλαγορές, παραμένει σε κατά 79% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι και είναι ίσος με $9.378,51/FEU.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, αμελητέες ήταν οι εβδομαδιαίες μεταβολές στα routes με προορισμό τη Σαγκάη. Ακόμη, αντίθετες τάσεις εμφανίστηκαν για τη ναυλαγορά στα routes με αφετηρία τη Σαγκάη και προορισμό τους λιμένες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.

Screenshot 2022-02-17 153451

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι δεν θα καταγραφεί κάποια ουσιαστική διαφορά στις συνιστώσες που καθορίζουν τη ναυλαγορά των containerships, συνεπώς υπογραμμίζει ότι οι ναύλοι θα παραμείνουν σταθεροί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.