Ιαπωνική σύμπραξη για τα πλοία του μέλλοντος

Ιαπωνική σύμπραξη για τα πλοία του μέλλοντος

133
Ιαπωνική σύμπραξη για τα πλοία του μέλλοντος

Ο όμιλος NYK, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη διαμόρφωση μιας ανθρακικά ουδέτερης κοινωνίας, ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύναψη μιας συμφωνίας για την απόκτηση του 10% των μετοχών της Uyeno Transtech Ltd, θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης δεξαμενόπλοιων του ιαπωνικού ομίλου Uyeno.

Τόσο η NYK όσο και ο όμιλος Uyeno προωθούν τις πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου, αναγνωρίζοντας πως η εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας στις υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς αποτελούν βασικά στοιχεία στον δρόμο για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης. Βαδίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση οι δύο εταιρείες εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη προηγμένων αυτόνομων πλοίων, με στόχο τη μείωση του φόρτου εργασίας και την υποστήριξη των ναυτικών στην εκτέλεση των καθηκόντων τους μέσω της χρήσης τεχνολογιών αυτοματισμού, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς.

Επιπλέον, οι εταιρείες πρόκειται μελλοντικά να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την οικοδόμηση μιας αξιακής αλυσίδας καυσίμων επόμενης γενιάς στην Ιαπωνία, όπως το υδρογόνο και η αμμωνία, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν τα μηδενικών εκπομπών αυτόνομα πλοία του μέλλοντος. Η συνεργασία των δύο εταίρων πρόκειται να εστιάσει τόσο στα ποντοπόρα εμπορικά πλοία όσο και στα πλοία του κλάδου της ιαπωνικής ακτοπλοΐας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.