Καζάνι που βράζει η Αζοφική Θάλασσα

Καζάνι που βράζει η Αζοφική Θάλασσα

678
Καζάνι που βράζει η Αζοφική Θάλασσα

Περισσότεροι από 100.000 ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία κυρίως στα ανατολικά προκαλώντας τον εκνευρισμό του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον. Ενδεικτικό είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στείλει 2.000 ελαφρά αντιαρματικά όπλα με τη Downing Street να προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε κίνηση της Μόσχας θα δημιουργούσε «χάος».

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι ακόμη και η σκέψη ενός πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι «απαράδεκτη», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από την Ανατολική Ευρώπη θα άμβλυνε τη στρατιωτική ένταση στην περιοχή

«Έχουμε ήδη επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα μας δεν προτίθεται να επιτεθεί σε κανέναν. Θεωρούμε απαράδεκτη ακόμη και τη σκέψη ενός πολέμου μεταξύ των λαών μας» δήλωσε ο Αλεξέι Ζάιτσεφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Η δήλωσή του αυτή συνιστά μια από τις τελευταίες μιας σειράς επίσημων δηλώσεων που αποσκοπούν να εξαλείψουν τους φόβους για μια επικείμενη ρωσική εισβολή.

Ανταποκριτές του BBC σημειώνουν ότι οι Ρώσοι και στο παρελθόν απέκλειαν οποιαδήποτε επίθεση στην Ουκρανία και εν τέλει κατέλαβαν την Κριμαία.

Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία, οι αλληλοασφαλιστικοί οργανισμοί που καλύπτουν war risks παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις καθώς κρίνεται επισφαλής η ναυσιπλοΐα για τα εμπορικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.