«Εκρηκτική» αύξηση των διαλύσεων δεξαμενόπλοιων

«Εκρηκτική» αύξηση των διαλύσεων δεξαμενόπλοιων

1148
«Εκρηκτική» αύξηση των διαλύσεων δεξαμενόπλοιων

H έντονη κινητικότητα στην προσφορά πλοίων το 2021 αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση της VesselsValue. Οι τάσεις είναι ανάμεικτες για τους διάφορους τύπους πλοίων, απόρροια των διαφορετικών προσήμων στις ναυλαγορές το περασμένο έτος.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η εικόνα στις διαλύσεις, με τα δεξαμενόπλοια να κυριαρχούν ξεκάθαρα. Ειδικότερα και βάσει στοιχείων της VesselsValue, οι διαλύσεις δεξαμενόπλοιων άγγιξαν τις 298 έναντι 88 το 2020 και 95 το 2019. Συνεπώς, το περασμένο έτος, οι διαλύσεις δεξαμενόπλοιων ήταν αυξημένες κατά 238,6% συγκριτικά με το 2020 και 213,7% σε σχέση με το 2019.

Η διαφορά με τις διαλύσεις bulkers και containerships είναι πολύ μεγάλη. Οι διαλύσεις πλοίων μεταφοράς ξηρών φορτίων ήταν 59 πέρυσι και των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ήταν μόλις έντεκα. Ο πολύ χαμηλός αριθμός διαλύσεων των containerships φαντάζει λογικός, δεδομένου ότι οι ναύλοι έσπασαν κάθε ρεκόρ και συνεπώς οι πλοιοκτήτες δεν ήθελαν να «αποχωριστούν» τα πλοία τους εν μέσω εκρηκτικής ναυλαγοράς. Το ακριβώς αντίστροφο ισχύει στην περίπτωση των δεξαμενόπλοιων.

διαλύσεις

 

Φωτό: Rehan Khan/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.