Προτάσεις και λύσεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Προτάσεις και λύσεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

156
Προτάσεις και λύσεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσεων γύρω από την καινοτομία αποτελούν μονόδρομο προκειμένου η ναυτιλία να κινηθεί σε ρότα απανθρακοποίησης, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο διάρκειας τριών ημερών IMO-UNEP-Norway Zero- and Low-Emission Innovation Forum.

Κατά την έναρξη του διαδικτυακού event, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim, σχολίασε: «Η ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας απαιτεί νέες τεχνολογίες, χαμηλών ή/και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, εναλλακτικά καύσιμα και υποδομές που θα υποστηρίξουν μια μηδενικών εκπομπών ναυτιλία».

Στο συνέδριο, έμφαση δόθηκε στις συγκεκριμένες ανάγκες αναπτυσσόμενων χωρών, ιδιαίτερα των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών και των μικρών νησιωτικών αναπτυσσόμενων χωρών. Ένα σημαντικό ζήτημα που αναγνωρίστηκε από τους ομιλητές είναι το χάσμα μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες απανθρακοποίησης της ναυτιλίας, και δη στην έρευνα και ανάπτυξη.

H χρηματοδότηση ήταν ένα επίσης φλέγον θέμα που συζητήθηκε, με την έμφαση να δίνεται στην ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας, οι εθνικές τράπεζες και διεθνή χρηματοοικονομικά ιδρύματα να συνεργαστούν για την επόμενη ημέρα της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.