Βελτιωμένη εικόνα για τον κλάδο των ναυτασφαλίσεων

Βελτιωμένη εικόνα για τον κλάδο των ναυτασφαλίσεων

69
Βελτιωμένη εικόνα για τον κλάδο των ναυτασφαλίσεων

H International Union of Marine Insurance (ΙUMI) παρουσίασε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της στη Σεούλ την ανάλυσή της για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των ναυτασφαλίσεων.

Σε γενικότερο πλαίσιο, ο κλάδος παρουσίασε θετική εικόνα το 2020, με τον όγκο των ναυτασφαλίσεων να ανέρχεται σε $30 δισ., αντιπροσωπεύοντας αύξηση 6,1% συγκριτικά με το 2019. Το εισόδημα από τις ναυτασφαλίσεις κατανεμήθηκε ως εξής: Ευρώπη 47,7%, Ασία-Ειρηνικός 29,3%, Λατινική Αμερική 9,3%, Βόρεια Αμερική 7,7%, άλλα 6,0%.

H κ. Astrid Seltmann, Vice-Chair της IUMI’s Facts & Figures Committee, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ευρωπαϊκή αγορά ανακάμπτει, ενώ η ασιατική από το 2016 καταγράφει διαρκή αύξηση. H ίδια ανέφερε ότι ο κλάδος των ναυτασφαλίσεων ανακάμπτει, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και μελλοντικά, προκειμένου πλοιοκτήτες, ναυλωτές και ασφαλιστές να εξαγάγουν σαφέστερα συμπεράσματα.

Φωτό: Chuttersnap/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.