Hyundai Glovis και Trafigura «δίνουν τα χέρια»

Hyundai Glovis και Trafigura «δίνουν τα χέρια»

158
Hyundai Glovis και Trafigura «δίνουν τα χέρια»

Σε συμφωνία κατέληξαν η νοτιοκορεατική εταιρεία Hyundai Glovis και ο ελβετικός όμιλος Trafigura. Υπό τη συμφωνία, η Hyundai Glovis θα επεκταθεί στην αγορά θαλάσσιας μεταφοράς καθαρότερων καυσίμων από το 2024 και έπειτα.

Ειδικότερα, η νοτιοκορεατική εταιρεία θα μεταφέρει αμμωνία και LPG για λογαριασμό του ομίλου Trafigura, υπό συμβόλαιο χρονικής διάρκειας δέκα ετών. Επιπλέον, η Hyundai Glovis θα επενδύσει περίπου $172,8 εκατ., ώστε να αγοράσει δύο VLGCs.

Ακόμη, η νοτιοκορεατική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη θαλάσσια μεταφορά αυτοκινήτων, στοχεύει στην επίτευξη συμφωνιών όσον αφορά τη μεταφορά υδρογόνου, ώστε να αντεπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση για καθαρά καύσιμα.

Τέλος, η εν λόγω συμφωνία ενισχύει την πράσινη ατζέντα του ομίλου Trafigura. Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος υπέγραψε, στις 23 Ιουλίου, μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με τη γερμανική Hy2Gen, βάσει του οποίου θα υπάρξει συνεργατική έρευνα που σκοπεύει στην ποσοτικοποίηση των αναγκών πράσινης αμμωνίας της ναυτιλίας.

Φωτό: Focke Strangmann/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.