Νέα εμπορευματική σιδηροδρομική σύνδεση Ευρώπης-Κίνας

Νέα εμπορευματική σιδηροδρομική σύνδεση Ευρώπης-Κίνας

341
Νέα εμπορευματική σιδηροδρομική σύνδεση Ευρώπης-Κίνας

Την Κυριακή 29 Αυγούστου αναχώρησε τρένο από την πόλη Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας, που μεταφέρει 50 εμπορευματοκιβώτια, τα οποία είναι φορτωμένα με μηχανήματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το τρένο αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του, δηλαδή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, στα μέσα Σεπτεμβρίου και συνιστά το ταξίδι που εγκαινιάζει τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως η Chongqing αποτελεί σημαντικό κόμβο των σιδηροδρομικών μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Άλλωστε, το πρώτο σιδηροδρομικό δίκτυο Κίνας και Γηραιάς Ηπείρου είναι το Yuxinou, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2011 και ενώνει την Chongqing με την Xinjiang και την Ευρώπη. Το α΄ εξάμηνο του 2021, 1.359 ταξίδια πραγματοποιήθηκαν μέσω του Yuxinou, 50% περισσότερα σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2020.

Τέλος, από όταν δημιουργήθηκε, το Yuxinou έχει επεκταθεί σε πάνω από 30 διαδρομές, ενώνοντας περισσότερες από 40 πόλεις κατά μήκος 26 χωρών. Τα ταξίδια για τη μεταφορά εμπορευμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των διαδρομών αυτών ξεπερνούν τις 8.000.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.