Wärtsilä: Αναβάθμιση του κινητήρα 20DF

Wärtsilä: Αναβάθμιση του κινητήρα 20DF

231
Wärtsilä: Αναβάθμιση του κινητήρα 20DF

O τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του δημοφιλούς και επιτυχημένου της κινητήρα διπλού καυσίμου Wärtsilä 20DF. Η νέα έκδοση του κινητήρα χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγόμενη ισχύ ενώ έχει μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία καυσίμου, επιτρέποντας την κατανάλωση φυσικού αερίου με αριθμό μεθανίου (MN) έως και 65, χωρίς να επηρεάζεται η μέγιστη παραγόμενη ισχύς του κινητήρα.

Η ισχύς του κινητήρα ανά κύλινδρο αυξάνεται από τα 185 στα 195 kW, ενώ η ολίσθηση μεθανίου περιορίζεται κατά 40%, μειώνοντας έτσι δραστικά τις εκπομπές CO2 του κινητήρα. Επιπλέον, το υπάρχον σύστημα ελέγχου του κινητήρα Wärtsilä 20DF αντικαθίσταται από το ολοκληρωμένου σύστημα αυτοματισμού Wärtsilä UNIC, ενώ και η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 3%. Για εφαρμογές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία εισάγει την τεχνολογία απομόνωσης κυλίνδρων, συνδυάζοντας τον έλεγχο της ροπής με την απενεργοποίηση κυλίνδρων προκειμένου να πετύχει βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου σε χαμηλά φορτία λειτουργίας.

Ο Lars Anderson, Διευθυντής του τμήματος Διαχείρισης Προϊόντων και Υποστήριξης Πωλήσεων της Wärtsilä Marine Power ανέφερε σχετικά: “Η Wärtsilä καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες της, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των προϊόντων της, μειώνοντας τα λειτουργικά τους κόστη αλλά και το ανθρακικό αποτύπωμα της λειτουργίας τους. Η τελευταία έκδοση του Wärtsilä 20DF πετυχαίνει όλες αυτές τις φιλοδοξίες και αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.”

Φωτό: Wartsila

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.