Εγκαίνια για ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ηλιακά πάρκα παγκοσμίως

Εγκαίνια για ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ηλιακά πάρκα παγκοσμίως

356
Εγκαίνια για ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ηλιακά πάρκα παγκοσμίως

Ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ηλιακά πάρκα στον κόσμο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στη Σιγκαπούρη. Το εν λόγω πάρκο, 45 εκταρίων, αποτελείται από 122.000 ηλιακούς συλλέκτες και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Sembcorp Floating Solar Singapore, θυγατρικής της Sembcorp, και της National Water Agency (PUB).

Μέσω της λειτουργίας του πάρκου μπορεί να παραχθεί αρκετή ενέργεια, έτσι ώστε η διαχείριση των υδάτων ολόκληρης της χώρας να είναι βιώσιμη. Υπογραμμίζεται πως η Σιγκαπούρη είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που έχουν επιτύχει τέτοια επίπεδα βιωσιμότητας στα συστήματα υδάτων.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει τεχνολογικές καινοτομίες, όντας το πρώτο που χρησιμοποιεί drones με συστήματα αναγνώρισης ελαττωματικών φωτοβολταϊκών πάνελ, ευνοώντας την ταχεία αναγνώριση και αντικατάσταση τέτοιων μονάδων.

Παράλληλα, το πάρκο ενισχύει τους στόχους της Σιγκαπούρης να τετραπλασιάσει σε εθνικό επίπεδο την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, την οποία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για την επίτευξη του σχεδίου της «Singapore Green Plan 2030».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Sembcorp, το έργο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς αποτελέσματα ερευνών της PUB το 2016 ανέφεραν πως δεν υπήρχε καμία παρατηρήσιμη αλλαγή στην ποιότητα του νερού και καμία σημαντική επιρροή σε χλωρίδα ή πανίδα.

Τέλος, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να καινοτομεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να γίνει κορυφαίος πάροχος βιώσιμων λύσεων.

Φωτό: Sembcorp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.