Yang Ming: Παραλαβή του πέμπτου από τα 14 παραγγελθέντα containerships

Yang Ming: Παραλαβή του πέμπτου από τα 14 παραγγελθέντα containerships

87
Yang Ming: Παραλαβή του πέμπτου από τα 14 παραγγελθέντα containerships

Η εταιρεία τακτικών γραμμών Yang Ming Marine Transport Corp. (Yang Ming) ανακοίνωσε ότι παρέλαβε ένα ακόμα νέο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 11.000 TEUs, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστική λειτουργία της. Το νέο containership θα ενταχθεί στο δρομολόγιο της εταιρείας που εξυπηρετεί τον εμπορικό δρόμο Άπω Ανατολής-Νότιας Αμερικής, προκειμένου να αναβαθμίσει την αποτελεσματικότητα των μεταφορών μεταξύ της Ασίας και της ανατολικής ακτής της Νότιας Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για να ενισχυθεί περαιτέρω η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη λειτουργική αποδοτικότητα του στόλου της εταιρείας, η Yang Ming έχει προβεί στην παραγγελία συνολικά 14 containerships, χωρητικότητας 11.000 TEUs, μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών ναύλωσης με πλοιοκτήτες. Το «YM Tiptop» είναι το πέμπτο που παραδίδεται στη σειρά. Με μήκος 332,2 μ., πλάτος 48,2 μ., βύθισμα 16 μ., το «YM Tiptop» προσφέρει αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα και ασφάλεια, ενώ ενσωματώνει και πολλά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά τα οποία συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των συνολικών εκπομπών. Επιπλέον, οι ανωτέρω διαστάσεις επιτρέπουν στο πλοίο να εξυπηρετεί όλους τους εμπορικούς δρόμους και όλα τα σημαντικά λιμάνια ανά τον κόσμο, αλλά και να διέρχεται από τη Διώρυγα του Παναμά χωρίς περιορισμούς, γεγονός που αυξάνει την ευελιξία της εταιρείας ως προς την αξιοποίησή του.

Η Yang Ming ξεκίνησε να παραλαμβάνει τα εν λόγω containerships από το 2020. Συνολικά τα νεότευκτα αυτά πλοία αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να μειώσουν τη μέση ηλικία του παγκόσμιου στόλου της και το ανά μονάδα κόστος μεταφοράς, αλλά και να αυξήσουν την ενεργειακή αποδοτικότητά του. Τέλος, με την παραλαβή των εν λόγω πλοίων, η Yang Ming επιδιώκει να επιταχύνει την αναβάθμιση του στόλου της προκειμένου να διαχειριστεί προκαταβολικά τις προκλήσεις και τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που αντιμετωπίζει η διαρκώς μεταβαλλόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.