Ανακατατάξεις στις τακτικές γραμμές: Εκτός κούρσας η Yang Ming;

Ανακατατάξεις στις τακτικές γραμμές: Εκτός κούρσας η Yang Ming;

90
Ανακατατάξεις στις τακτικές γραμμές: Εκτός κούρσας η Yang Ming;

Τα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης στη ναυτιλία τακτικών γραμμών είναι γεγονός, με τις κορυφαίες δέκα εταιρείες σε όρους μεταφορικής ικανότητας στόλου να διαχειρίζονται πάνω από το 80% του στόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες της δεκάδας και οι ανατροπές στην κατάταξή τους βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με δεδομένα της Alphaliner, η ταϊβανέζικη Yang Ming είναι πλέον ο ουραγός της κατάταξης, παρότι πριν από λίγο καιρό αποτελούσε την όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία.

Το δυναμικό επενδυτικό momentum της νοτιοκορεατικής HMM και της ισραηλινής ZIM σε συνδυασμό με τη νωχελικότητα της Yang Ming στις παραγγελίες και στις αγοραπωλησίες πλοίων οδήγησαν σε πρώτη φάση την εταιρεία της Ταϊβάν στην ένατη θέση και πλέον στη δέκατη.

Παράλληλα, αναμένονται περαιτέρω ανακατατάξεις στην αγορά, με την Εvergreen να αναμένεται να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση από έβδομη σήμερα και με την CMA CGM να αναμένεται να ξεπεράσει τη Maersk και να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.