Η Ελλάδα αποχαιρετά τον αείμνηστο Ι. Αγγελικούση

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον αείμνηστο Ι. Αγγελικούση

4524
Η Ελλάδα αποχαιρετά τον αείμνηστο Ι. Αγγελικούση

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 10 Απριλίου στην Αθήνα ο στυλοβάτης του ελληνικού νηολογίου και της Ναυτοσύνης των Ελλήνων Ιωάννης Αγγελικούσης. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ και οδύνη στο σύνολο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια μπορούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας πατώντας εδώ.

Για τυχόν δωρεές στην μνήμη του εκλιπόντος που αγάπησε και στήριξε τόσο πολύ την πατρίδα του, η οικογένεια θα επιθυμούσε, αντί στεφάνων, να προσφερθούν δωρεές προς το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων – Αγία Βαρβάρα».

Στο τιμόνι του Ομίλου θα συνεχίσει η μοναχοκόρη του, Μαρία Αγγελικούση, η οποία έχει σπουδάσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και εργάζεται για την Angelicoussis Group από το 2009.

202101041039451351

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Αγγελικούσης τίμησε τη θαλασσινή παράδοση και την πατρίδα μας με κάθε τρόπο: Κατέκτησε τους ωκεανούς, υψώνοντας την γαλανόλευκη στα σκάφη του. Μετέφερε στην Ελλάδα την έδρα των δραστηριοτήτων του, ενισχύοντας σημαντικά τη ναυτική της εκπαίδευση. Και, όταν χρειάστηκε, όπως στη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, βοήθησε στη μάχη για την υγεία με αθόρυβες δωρεές. Ναυτικός και Έλληνας μέχρι το τέλος.

Παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της προκοπής από τον πατέρα του Αντώνη, ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ιδρυτή της οικογενειακής εμπορικής αρμάδας, ο Γιάννης Αγγελικούσης και η αδελφή του ‘Αννα κυριάρχησαν με τους στόλους τους στα κύματα του κόσμου.

Το πηδάλιο του Γιάννη περνά, τώρα, στα δυνατά χέρια της μοναχοκόρης του Μαρίας. Και είναι σίγουρο ότι και η δική της πυξίδα θα δείχνει μόνο μπροστά.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μου είναι στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους.

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κου Θεόδωρου Βενιάμη

Σήμερα χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν αγαπητό φίλο, έναν ευπατρίδη. Ο Γιάννης Αγγελικούσης υπήρξε άξιος συνεχιστής των παραδόσεων της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, και μεγαλούργησε σε ένα έντονο διεθνές ανταγωνιστικό  περιβάλλον, κρατώντας πάντοτε  ψηλά την σημαία της πατρίδας  και αγκαλιάζοντας τους Έλληνες ναυτικούς και την ελληνική ναυτοσύνη. Διακρίθηκε διεθνώς για τις επιτυχημένες επιχειρηματικές του επιλογές και επιτεύγματα.

Ο Γιάννης θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη μας φωτεινός φάρος μιας ναυτιλίας  που στηρίζεται στον άνθρωπο και δημιουργεί για τον άνθρωπο!

Εκφράζω στην οικογένειά του, στην αγαπημένη του μοναχοκόρη Μαρία, στους οικείους του και στους συνεργάτες και εργαζόμενους στην εταιρεία του, τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μου καθώς και όλων των συναδέλφων του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, που τίμησε με τη συμμετοχή του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, που θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός από τους πιο λαμπρούς εκπροσώπους της.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κου Ιωάννη Πλακιωτάκη

Η ναυτιλία πενθεί έναν σπουδαίο Έλληνα.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην παγκόσμια ναυτιλία, με έργο και δράση που τον έφεραν για δεκαετίες στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπήρξε ταυτοχρόνως στυλοβάτης της Ελληνικής σημαίας, με το 90% των πλοίων του να ταξιδεύουν με τη Γαλανόλευκη.

Οι επιχειρηματικές του ικανότητες, η προσήλωση στην οικογένεια του, η αγάπη του για την Ελλάδα και τους ναυτικούς, αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη και παράδειγμα για όλους μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με βαθύ σεβασμό και εκτίμηση για όσα προσέφερε στη ναυτιλία και την Ελλάδα. Εκφράζω το συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.