Χάος στα λιμάνια της Βραζιλίας

Χάος στα λιμάνια της Βραζιλίας

5103
Χάος στα λιμάνια της Βραζιλίας

Πάνω από 100 bulkers αναμένουν να φορτώσουν σιδηρομετάλλευμα ή σιτηρά από τα σημαντικά λιμάνια της Βραζιλίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αλληλασφαλιστικός οργανισμός Standard Club, επικαλούμενος πληροφορίες από τους τοπικούς ανταποκριτές.

Ειδικότερα, μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, 67 ore carriers ανέμεναν να φορτώσουν στα λιμάνια Ponta da Madeira και άλλα 68 bulkers, panamaxes στο λιμάνι Santos. Σύμφωνα με το Standard Club, πολλοί είναι οι λόγοι που έχουν πυροδοτήσει τις καθυστερήσεις στα βραζιλιάνικα λιμάνια. Ξεχωριστά περιστατικά σύγκρουσης πλοίων και πυρκαγιάς στο λιμάνι Ponta da Madeira έρχονται να προστεθούν στους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, σημαντικές καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί στην καλλιέργεια και στη συγκομιδή σιτηρών, επηρεάζοντας, σύμφωνα με τον αλληλασφαλιστικό οργανισμό, τη διαθεσιμότητα φορτίων. Οι καθυστερήσεις αναμένεται να διαρκέσουν και τους επόμενους μήνες και τα πλοία ενδεχομένως να χρειαστεί να περιμένουν για αρκετές εβδομάδες πριν δέσουν στα λιμάνια της χώρας της Νότιας Αμερικής. Κύκλοι της αγοράς τονίζουν ότι η εν λόγω συμφόρηση στα λιμάνια περιορίζει τη διαθέσιμη προσφορά πλοίων, οδηγώντας προς τα επάνω τους ναύλους, ιδιαίτερα για Supramaxes και Ηandysizes.

To Standard Club συνιστά στα μέλη του να επικοινωνήσουν με τους τοπικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για την κατάσταση στα λιμάνια της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.