Αναπτυξιακή πορεία για τα λιμάνια του Κατάρ

Αναπτυξιακή πορεία για τα λιμάνια του Κατάρ

104
Αναπτυξιακή πορεία για τα λιμάνια του Κατάρ

H διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και φορτίων από τα λιμάνια Hamad, Doha και Al Ruwais του Κατάρ σημείωσε αυξητική τάση το α΄ τρίμηνο του 2021, ενώ την ίδια ώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη της καταριανής οικονομίας κατά 5% φέτος.

Συνολικά η διακίνηση φορτίων από τα τρία λιμάνια αυξήθηκε κατά 68,57% το α΄ τρίμηνο φέτος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στους 274.404 τόνους. Παράλληλα, η διαχείριση containers κατέγραψε ετήσια άνοδο 22,39%, στα 335.928 TEUs.

Με δεδομένο το όραμα της Mwani Qatar, διαχειρίστριας του λιμένα Hamad, για την ανάπτυξη βιώσιμων λιμανιών και μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας σε συμφωνία με το Qatar National Vision 2030, οι προοπτικές του Κατάρ ως ναυτιλιακού κόμβου είναι μεγάλες.

Το μερίδιο του Κατάρ, άλλωστε, στο θαλάσσιο εμπόριο της Μέσης Ανατολής αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, με τον δεύτερο τερματικό σταθμό του Hamad να εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά.

Το 2019, Mwani Qatar και MSC ήλθαν σε συμφωνία προκειμένου το λιμάνι Hamad να καταστεί περιφερειακός κόμβος των επιχειρήσεων μεταφόρτωσης της MSC.

Φωτό: Noushad Thekkayil/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.