Διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων επενδύουν στα drones

Διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων επενδύουν στα drones

407
Διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων επενδύουν στα drones

Η F-drones, νεοφυής εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός χρηματοδοτικού γύρου με επικεφαλής τη διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων Eastern Pacific.

Στον εν λόγω χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν επίσης οι Schulte Group, SEEDS Capital, Entrepreneur First, Orient Ventures, Superangel, όπως επίσης και επενδυτικά σχήματα από τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, η F-drones παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων σε πλοία μέσω drones και αναπτύσσει το Hyperlaunch Heavy (HLH), ένα πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο drone, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 κιλά ωφέλιμου φορτίου σε ακτίνα 100 χλμ.

Ο Yeshwanth Reddy, συνιδρυτής της F-drones, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε τον χρηματοδοτικό κύκλο αντλώντας περισσότερα κεφάλαια απ’ ό,τι αρχικά αναμέναμε. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει την πίστη της βιομηχανίας στις δυνατότητές μας και το όραμά μας να κάνουμε τα θαλάσσια logistics περισσότερο αποδοτικά, βιώσιμα και ασφαλή. Τα κεφάλαια θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και να επιταχύνουμε την τεχνολογική μας ανάπτυξη».

Φωτό: www.f-drones.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.