Επί τάπητος τα κινεζικά σχέδια για περιορισμό των εκπομπών αερίου

Επί τάπητος τα κινεζικά σχέδια για περιορισμό των εκπομπών αερίου

63
Επί τάπητος τα κινεζικά σχέδια για περιορισμό των εκπομπών αερίου

Η China Petrochemical Corp., ο ενεργειακός γίγαντας ορυκτών καυσίμων που ανήκει στον όμιλο της Sinopec, ενώνει τις δυνάμεις της με τέσσερις από τους μεγαλύτερους παίκτες ηλιακής ενέργειας της Κίνας σε έργα «πράσινου» υδρογόνου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σε άρθρο της South China Morning Post σημειώνεται ότι, μέσα από τέτοιες συνεργασίες, η μητρική Sinopec στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας υδρογόνου της χώρας. Το «πράσινο» υδρογόνο παράγεται από την ηλεκτρόλυση του νερού με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Οι κινήσεις αυτές εκ μέρους της Sinopec στοχεύουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των καθαρότερων μορφών ενέργειας έναντι των ορυκτών καυσίμων, καθώς η παγκόσμια πολιτική μετατοπίζεται προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της τεχνολογίας καθαρής ενέργειας.

Η Sinopec Group συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Golden Concord Holdings (GCL Group), Trina Solar, Longi Group και Tianjin Zhonghuan Semiconductor, για να συζητήσουν πιθανές συνεργασίες σε έργα που υποστηρίζονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Το περιθώριο για πολυμερή συνεργασία στη νέα αλυσίδα εφοδιασμού ενέργειας είναι τεράστιο», ανέφερε ο πρόεδρος της Sinopec Group, Zhang Yuzhuo. «Ελπίζουμε να επιτύχουμε ευρύτερη, βαθύτερη και υψηλότερης ποιότητας συνεργασία, για να βοηθήσουμε την Κίνα να επιτύχει τον στόχο της για μέγιστη περικοπή της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030 και να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2060». Μάλιστα, αίσθηση είχε προκαλέσει η ανακοίνωση του στόχου για μηδενικές εκπομπές από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ τον Σεπτέμβριο, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.