Abu Dhabi Ports – Transportr: Συμφωνία για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Logistics

Abu Dhabi Ports – Transportr: Συμφωνία για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Logistics

57
Abu Dhabi Ports – Transportr: Συμφωνία για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Logistics

H Abu Dhabi Ports, μέλος της ΑDQ, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες χαρτοφυλακίου στα ΗΑΕ, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Transportr Ltd για τη διαχείριση της ενδοχώριας αποθήκης εμπορευματοκιβωτίων (ΙCD) που διαθέτει η τελευταία στο Musaffah, τον χειρισμό των φορτίων εντός αυτής και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ του ICD και του λιμένα Khalifa.

Κατά το ανακοινωθέν, η συμφωνία όχι μόνο θα βελτιώσει τη σύνδεση μεταξύ του ΙCD και του λιμένα Khalifa, αλλά θα συνεισφέρει επίσης στη μείωση του κόστους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των εφοδιαστικών αλυσίδων. Η Transportr άλλωστε έχει ήδη αναλάβει τη διακίνηση άνω των 15.000 TEUs για το 2021 από μεγάλες βιομηχανίες που βρίσκονται στις τρεις βιομηχανικές περιοχές του Abu Dhabi (ΙCAD 1, 2 και 3), ενώ αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των φορτίων που διαχειρίζεται σε πάνω από 20.000 TEUs κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Abu Dhabi Ports, κ. Al Mazrouei, η συμφωνία με την Transportr θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα για ολόκληρο τον εμπορικό κόσμο της περιοχής του Musaffah, μέσα από τη μείωση του χρόνου αναμονής, την αύξηση της διαθεσιμότητας και τον συνδυασμό των υπηρεσιών με αυτές των ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών.

Με βάση το υπογραφέν συμβόλαιο, η Abu Dhabi Ports θα παράσχει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών Logistics για τα φορτία από και προς το ICD, αναλαμβάνοντας την επίβλεψη και τον χειρισμό των εισερχόμενων και εξερχόμενων εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Khalifa, τη φορτοεκφόρτωση φορτηγών, την παράδοση των παραγγελιών, τη διεκπεραίωση των τελωνειακών διαδικασιών, τη διενέργεια επιθεωρήσεων σε εμπορευματοκιβώτια, ενώ τέλος θα προσφέρει σε ναυτιλιακές εταιρείες, τοπικούς εισαγωγείς και εξαγωγείς τη δυνατότητα συλλογής και εκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων τους εντός του ICD.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.