Πούτιν: «Η δύναμη της Ρωσίας θα μεγαλώσει με τη Σιβηρία»

Πούτιν: «Η δύναμη της Ρωσίας θα μεγαλώσει με τη Σιβηρία»

303
Πούτιν: «Η δύναμη της Ρωσίας θα μεγαλώσει με τη Σιβηρία»

Η χλωρίδα και η πανίδα της Αρκτικής είναι εξαιρετικά ευάλωτες και εύθραυστες, οπότε οποιεσδήποτε οικονομικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένες, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι. Τις σκέψεις αυτές διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με εκπροσώπους ΜΚΟ και εθελοντές. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη πρόσφατα στη Μόσχα και καλύφθηκε ευρέως από τον ρωσικό Τύπο. Στην ομιλία του ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Ρωσία είναι μια «χώρα του Βορρά» και «ό,τι συμβαίνει στον Βορρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αξία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς πάνω από το 70% της επικράτειάς της βρίσκεται σε βόρεια γεωγραφικά πλάτη.

Όπως αναφέρει και το πρακτορείο Tass, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι στον Βορρά «είναι το μέλλον της χώρας» αλλά και του πλανήτη, ενώ συμπλήρωσε ότι η ανάγκη για εξόρυξη των ορυκτών πόρων σε εδάφη και θάλασσες της ευρύτερης περιοχής είναι επιβεβλημένη, για να καλυφθούν οι ενεργειακές απαιτήσεις της χώρας. Ωστόσο, «η δύναμη της Ρωσίας θα μεγαλώσει με τη Σιβηρία», υπενθύμισε ο πρόεδρος και υπογράμμισε ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο το εύθραυστο οικοσύστημα της περιοχής.

Το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος καθησύχασε τους συνομιλητές του για τις ενέργειες της Μόσχας και των πολυεθνικών που βρίσκονται στην περιοχή και δεν δίστασε να υπενθυμίσει προς όλες τις κατευθύνσεις, για άλλη μία φορά μέσω του συγκεκριμένου διαλόγου, ότι «την επόμενη δεκαετία, η δύναμη της Ρωσίας θα αυξηθεί σίγουρα με τα έργα στην Αρκτική και στις βόρειες περιοχές».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.