Το πετρελαϊκό στοίχημα της Νιγηρίας

Το πετρελαϊκό στοίχημα της Νιγηρίας

129
Το πετρελαϊκό στοίχημα της Νιγηρίας

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Νιγηρίας θα πρέπει να επαινεθεί για τα προληπτικά μέτρα που υιοθέτησε ως προς την παραγωγή και τη διεθνή εμπορία πετρελαίου. Οι κινήσεις της κυβέρνησης στην Αμπούτζα βοήθησαν τη σταθερότητα στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΠΕΚ, και διευκόλυναν την ανάκαμψη των εσόδων της χώρας από την εξαγωγή αργού πετρελαίου. Ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από εξαγωγές αργού πετρελαίου της Νιγηρίας ανέκαμψαν σημαντικά τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ σε πρόσφατο συνέδριο στη Νιγηρία ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι τα κέρδη των εξαγωγών αργού πετρελαίου της Νιγηρίας σημείωσαν πτώση κατά 77% μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020, αλλά έκτοτε σταδιακά βελτιώθηκαν και ανέκαμψαν κατά 116% τον περασμένο Νοέμβριο, σε σύγκριση με το επίπεδο του Απριλίου του 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Barkindo, οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μπουχάρι στην Αμπούτζα, αλλά και άλλων πρωθυπουργών και προέδρων κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, ελήφθησαν ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου πτώση της ζήτησης, που οφείλεται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στην πρόσφατη πανδημία.

Ο κ. Barkindo επαίνεσε προσωπικά τον πρόεδρο της Νιγηρίας για τη στενή συνεργασία που επιτεύχθηκε μεταξύ των κρατών του ΟΠΕΚ και των κρατών εκτός του ΟΠΕΚ, που οδήγησαν στην επίτευξη συναινετικών πολιτικών αποφάσεων. Σχολιάζοντας την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ότι οι προβλέψεις εμφανίζουν παγκόσμια καθίζηση της τάξης του 4,3% για το 2020, ενώ όλες οι οικονομίες του ΟΟΣΑ αναμένεται να σημειώσουν συρρίκνωση. Παράλληλα, όλες οι χώρες της Αφρικής αναμένεται να σημειώσουν και πτώση του ΑΕΠ. Η μόνη χώρα που θα εξακολουθήσει να καταγράφει ανάπτυξη και το 2020 είναι η Κίνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.