Ορατός ο κίνδυνος να ξεμείνουμε από πετρέλαιο;

Ορατός ο κίνδυνος να ξεμείνουμε από πετρέλαιο;

325
Ορατός ο κίνδυνος να ξεμείνουμε από πετρέλαιο;

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις ποσότητες πετρελαίου και το κατά πόσο αυτές θα είναι σε θέση να καλύψουν τη ζήτηση έως το 2050 κρούει η εταιρεία αναλύσεων Rystad Energy.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Rystad, η ανθρωπότητα ενδέχεται να ξεμείνει από πετρέλαιο έως το 2050, παρά τη μειωμένη ζήτηση λόγω Covid και τη μετάβαση σε άλλες μορφές ενέργειας, εκτός και αν επιταχυνθούν οι εργασίες ανακάλυψης και πραγματοποιηθούν κεφαλαιακές δαπάνες τουλάχιστον $3 τρισ. για τον κλάδο.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για πετρέλαιο τα επόμενα 30 χρόνια, ανεκμετάλλευτοι πόροι 313 δισ. βαρελιών πετρελαίου θα πρέπει να προστεθούν στα υφιστάμενα assets παραγωγής, αναφέρεται στην ανάλυση.

Η Rystad αναμένει ότι τα παράκτια πετρελαϊκά πεδία βαθέων υδάτων θα συνεχίσουν να κυριαρχούν σε ό,τι αφορά τον νέο όγκο πετρελαίου που θα ανακαλυφθεί τα επόμενα χρόνια. Τα περισσότερα απαιτητικά περιβάλλοντα εξόρυξης θα ωθήσουν προς τα επάνω τα κόστη νέων πηγών πετρελαίου, στα $50 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.