Ψηφιακά δίδυμα: Νέες συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα

Ψηφιακά δίδυμα: Νέες συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα

182
Ψηφιακά δίδυμα: Νέες συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα

Ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV GL, σε συνεργασία με την εταιρεία TechnipFMC, δημοσίευσαν για πρώτη φορά ένα σύνολο οδηγιών-recommended practice (RP), εξειδικευμένων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, που αφορούν τις μεθόδους δημιουργίας και διασφάλισης ποιότητας των ψηφιακών διδύμων (digital twins).

Κατά το στάδιο ανάπτυξης των οδηγιών-RP, οι μεθοδολογίες που παρουσιάζονται βρήκαν πιλοτική εφαρμογή σε δέκα projects των εταιρειών Aker BP, Kongsberg Digital και NOV Offshore Cranes.

Ως γνωστόν, ως ψηφιακό δίδυμο ορίζεται η ψηφιακή αναπαράσταση μιας πραγματικής κατασκευής. Μέσω της μελέτης ενός ψηφιακού διδύμου, συλλέγονται ακριβείς ενδείξεις και προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για την υφιστάμενη καθώς και τη μελλοντική συμπεριφορά της κατασκευής.

Οι οδηγίες με τίτλο «DNVGL-RP-A204: Qualification and assurance of digital twins» προσδιορίζουν το πλαίσιο ανάπτυξης και αξιολόγησης ψηφιακών διδύμων με ξεκάθαρο τρόπο, διακρίνοντας στη διαδικασία τρία ζητήματα, που αφορούν την υφιστάμενη κατασκευή, την ψηφιακή της απεικόνιση και τη σύνδεση των δύο. Η σύνδεση της υφιστάμενης κατασκευής με το ψηφιακό της δίδυμο αφορά τη ροή και την ποιότητα των δεδομένων που μεταφέρονται στο ψηφιακό περιβάλλον, όπου η ύπαρξη και η αξιολόγησή τους ευνοεί τη λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων.

Φωτό: www.dnvgl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.