Στο νερό το μεγαλύτερο VLEC του κόσμου

Στο νερό το μεγαλύτερο VLEC του κόσμου

924
Στο νερό το μεγαλύτερο VLEC του κόσμου

Το «Seri Everest», το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς αιθανίου (VLEC) στον κόσμο, παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries (SHI).

Το πλοίο έχει συνολική χωρητικότητα 98.000 κ.μ. και αποτελεί την πρώτη παράδοση εκ των συνολικά δώδεκα VLECs που πρόκειται να ναυπηγηθούν. Το μεγαλύτερο παγκοσμίως δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αιθανίου ναυπηγήθηκε υπό την εποπτεία και τις προδιαγραφές που ορίζει ο Αμερικανικός Νηογνώμονας ABS.

Τα νεότευκτα δεξαμενόπλοια θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, μεταφέροντας κατά κύριο λόγο φορτία που θα παράγει η κινεζική μονάδα πυρόλυσης αιθανίου στην επαρχία Τσιανγκσού.

Πέραν του μεγέθους του δεξαμενόπλοιου, άξια αναφοράς είναι η κατασκευαστική του καινοτομία, η οποία είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές LNG Cargo Ready που δημοσιεύτηκαν το 2019 από τον ABS. Η συγκεκριμένη καινοτομία στα συστήματα φορτίου του πλοίου θα επιτρέψει τη μελλοντική του αναβάθμιση για τη μεταφορά και LNG φορτίων.

Φωτό: www.misc.com.my

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.