Διεθνείς οργανισμοί στο πλευρό των ναυτικών 

Διεθνείς οργανισμοί στο πλευρό των ναυτικών 

273
Διεθνείς οργανισμοί στο πλευρό των ναυτικών 

Νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την προστασία των ναυτικών από τον κορονοϊό δημοσίευσε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ICS, η τρίτη έκδοση των εν λόγω κατευθυντήριων γραμμών διαθέτει δύο νέα παραρτήματα σχετικά με τους ελέγχους PCR για την ανίχνευση του ιού, καθώς και νέες αναθεωρημένες οδηγίες για τη διαχείριση κρουσμάτων πάνω στα πλοία.

Το ανανεωμένο εγχειρίδιο κατευθυντήριων γραμμών του ICS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με διάφορους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο ΙΜΟ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η International Maritime Health Association (IMHA), η ITF και η INTERTANKO.

Τα μέτρα που εμπεριέχονται στις κατευθυντήριες γραμμές αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των περιορισμών εισόδου σε λιμάνια από τις διαχειρίστριες εταιρείες, υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, καθώς και παροχή ιατρικής περίθαλψης κατά τον ελλιμενισμό για ναυτικούς οι οποίοι είτε έχουν μολυνθεί είτε υπάρχει υποψία ότι νοσούν από τον ιό.

Παράλληλα, υπάρχουν νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση των προστατευτικών μασκών, καθώς και προτάσεις για τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων, οι οποίες εγγυώνται την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των πληρωμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ICS, Guy Platten, δήλωσε: «Οι ναυτικοί μας συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα για να εξασφαλίσουν την παγκόσμια προσφορά αγαθών και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις και οι ναυτιλιακές εταιρείες να κάνουν ό,τι μπορούν για να υποστηρίξουν αυτές τις ενημερωμένες κατευθυντήριες γραμμές και οι ναυτικοί να τις εφαρμόσουν, έτσι ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.