Υψηλές ζημίες για την Petronas το Q2 του 2020

Υψηλές ζημίες για την Petronas το Q2 του 2020

82
Υψηλές ζημίες για την Petronas το Q2 του 2020

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι η Petroliam Nasional Berhad (Petronas) είναι σε θέση να επιστρέψει στην κερδοφορία, παρά την εξάρτηση από τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Μαλαισίας, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, δήλωσε ότι οι απώλειες που ανακοίνωσε πρόσφατα η Petronas οφείλονται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες ωστόσο έχουν παρουσιάσει αύξηση.

«Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, (το αργό Brent) η τιμή του πετρελαίου έπεσε στα $20 ανά βαρέλι. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει μια αύξηση (στην τιμή του πετρελαίου) στην παγκόσμια οικονομία. Η προβλεπόμενη τιμή του πετρελαίου φέτος είναι περίπου $40 ανά βαρέλι, οπότε η πρόβλεψη εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του εύρους μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαλαισιανός αξιωματούχος.

Ο Tengku Zafrul σχολίασε την ανακοίνωση της Petronas σχετικά με τις ζημίες ύψους 21 δισ. MYR ($5 δισ.) το δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω της τεράστιας απομείωσης των περιουσιακών στοιχείων και των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου, έναντι κέρδους 14,7 δισ. MYR ($3,5 δισ.) το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Ήταν το πρώτο τρίμηνο της μαλαισιανής κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου που σημείωσε ζημίες από το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Φωτό: Etienne Laurent/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.