Κίνα-Βραζιλία: Το λιμάνι που θα ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις τους

Κίνα-Βραζιλία: Το λιμάνι που θα ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις τους

433
Κίνα-Βραζιλία: Το λιμάνι που θα ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις τους

Σε δημιουργία νέου λιμενικού συγκροτήματος σκοπεύει να προβεί η Βραζιλία, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπορικές της σχέσεις με την Κίνα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το εν λόγω συγκρότημα θα κατασκευαστεί στο Porto Central, το οποίο βρίσκεται στην παράκτια πόλη Presidente Kennedy, στο Espirito Santo της Βραζιλίας.

Σε webinar που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου από το Γενικό Προξενείο της Κίνας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο γενικός διευθυντής του Porto Central, Jose Maria Novaes, κάλεσε τις κινεζικές εταιρείες να συμμετάσχουν στο project και να χρησιμοποιήσουν τον εν λόγω λιμένα, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του 2023.

Ο κ. Novaes δήλωσε ότι «η Ασία και ιδιαίτερα η Κίνα, αποτελεί το μεγαλύτερο «εμπορικό συνεργάτη» της Βραζιλίας και η εμπορική ροή αγαθών από τη Βραζιλία προς την Ασία, καθώς και η μεταφορά βιομηχανικών προϊόντων από την Ασία προς τη Βραζιλία, χρειάζονται μεγάλα πλοία».

Ωστόσο, πολύ λίγα είναι μέχρι στιγμής τα λιμάνια της Βραζιλίας, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν αυτά τα πλοία. Ο κ. Novaes τόνισε ότι αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του λιμένα Porto Central, δηλαδή η ικανότητα διαχείρισης των μεγαλύτερων πλοίων του κόσμου σε κάθε τερματικό σταθμό. Τέλος, ο Secretary of Development of Espirito Santo state, Marcos Kneip, δήλωσε κατά τη διάρκεια του webinar ότι «το Porto Central θα γίνει πραγματικότητα.

Πρόκειται για ένα λιμενικό βιομηχανικό συγκρότημα το οποίο θα εξυπηρετεί ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του πετρελαίου και φυσικού αερίου και των προϊόντων γεωργίας, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει και την υπεράκτια βιομηχανία.

Φωτό: portocentral.com.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.