Βραζιλιάνικες εξαγωγές: Tο καλαμπόκι υπερτερεί της σόγιας

Βραζιλιάνικες εξαγωγές: Tο καλαμπόκι υπερτερεί της σόγιας

114
Βραζιλιάνικες εξαγωγές: Tο καλαμπόκι υπερτερεί της σόγιας

Σύμφωνα με στοιχεία της Γραμματείας Εξωτερικού Εμπορίου του βραζιλιάνικου Υπουργείου Οικονομίας (Secretaria de Comércio Exterior-Secex), οι εξαγωγές καλαμποκιού της χώρας έφτασαν τους 2 εκατ. τόνους για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό  είναι το γεγονός ότι ξεπέρασαν αυτές της σόγιας, νούμερο ένα σε εξαγωγές commodity της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Το πρακτορείο ειδήσεων MercoPress, αναφέρει ότι ο μέσος όρος ημερήσιων εξαγωγών καλαμποκιού της Βραζιλίας, ανήλθε σε 408.500 τόνους για τις
πρώτες πέντε μέρες του Αυγούστου, ενώ οι αντίστοιχες περσινές εξαγωγές, είχαν ανέλθει σε 332.800 τόνους.

Όσον αφορά τις εξαγωγές σόγιας, αυτές έφτασαν τους 1,59 εκατ. τόνους, με το μέσο ημερήσιο όρο να ανέρχεται σε 318.700 τόνους, αυξημένα σε σχέση με πέρυσι (227.500 τόνοι την ίδια περίοδο πέρυσι).

Επιπλέον, αύξηση κατέγραψαν και οι εξαγωγές ζάχαρης της χώρας, οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Τέλος, ιδιαίτερα θετικό πρόσημο είχαν οι εξαγωγές καφέ της χώρας, ο ρυθμός εξαγωγής των οποίων αυξήθηκε κατά 50,9%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.