Seanergy Maritime Holdings Corp.: Νέα προσθήκη στον στόλο

Seanergy Maritime Holdings Corp.: Νέα προσθήκη στον στόλο

468
Seanergy Maritime Holdings Corp.: Νέα προσθήκη στον στόλο

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Ιουλίου ότι ήλθε σε συμφωνία για την εξαγορά ενός bulker τύπου Capesize.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2005 στο ναυπηγείο της Mitsui Engineering & Shipbuilding Co. Ltd., έχει μεταφορική ικανότητα 177.536 dwt και θα μετονομαστεί σε «M/V Goodship». Με την προσθήκη του πλοίου, ο στόλος της εισηγμένης στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές εταιρείας θα ανέλθει στα 11 Capesizes, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.926.117 dwt.

Με αφορμή την εξαγορά του πλοίου, ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy, ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση ενός υψηλής ποιότητας πλοίου Capesize, που κατασκευάστηκε από ναυπηγείο πρώτης κατηγορίας στην Ιαπωνία. Η προσθήκη του “M/V Goodship” στον στόλο μας αυξάνει σημαντικά τη λειτουργική μας δύναμη ως κορυφαίας εταιρείας που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στα Capesizes. Η εξαγορά συμφωνήθηκε σε μια ιστορικά χαμηλή τιμή, η οποία επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε μοναδικές ευκαιρίες στην αγορά. Το πλοίο αναμένεται να μας παραδοθεί άμεσα, εν μέσω μιας ισχυρής ναυλαγοράς για τα Capesizes, με τους ημερήσιους ναύλους να ξεπερνούν τα $30.000 και τα συμβόλαια FFA για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 να τελούν υπό διαπραγμάτευση στα $22.000 ανά ημέρα περίπου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.