Σαουδική Αραβία: Με το βλέμμα στον πρωτογενή τομέα

Σαουδική Αραβία: Με το βλέμμα στον πρωτογενή τομέα

209
Σαουδική Αραβία: Με το βλέμμα στον πρωτογενή τομέα
Σαουδική Αραβία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης (NDF) της Σαουδικής Αραβίας ενέκρινε το σχέδιο στρατηγικής του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ADF) για την περίοδο 2021-2025, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βασιλείου.

Το σχέδιο στρατηγικής θα επιτρέψει στο Ταμείο να προωθήσει την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και τις γεωργικές αλυσίδες εφοδιασμού, επενδύοντας στην καλλιέργεια βασικών προϊόντων αλλά και σε στοχευμένες καλλιέργειες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Υδάτων και Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας, Abdulrahman al-Fadhli, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιβεβαίωσε ότι οι νέοι στρατηγικοί στόχοι συνάδουν με το Όραμα του Βασιλείου για το 2030 και τη στρατηγική του για την επισιτιστική ασφάλεια.

Η νέα στρατηγική επιδιώκει να αποτελέσει οδηγό στη διαδικασία μετασχηματισμού του Ταμείου για τα επόμενα χρόνια και να μεγιστοποιήσει τον μελλοντικό του ρόλο, εξήγησε ο al-Fadhli. Ο στόχος αυτός προβλέπεται ότι θα επιτευχθεί μέσω της συνεχούς υποστήριξης στους κύριους αγροτοδιατροφικούς τομείς, όπως είναι η πτηνοτροφία, τα θερμοκήπια, η υδατοκαλλιέργεια, η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη, η επέκταση μέσω γεωργικών αλυσίδων εφοδιασμού και εν γένει οι υπηρεσίες υποστήριξης στον γεωργικό τομέα.

Μεταξύ αυτών των στρατηγικών είναι η διατήρηση της οικονομικής ισορροπίας, η βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, η αύξηση της αποδοτικότητας των δαπανών και η επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του Ταμείου, σημείωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Ο γενικός διευθυντής του ADF και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Munir al-Sahli, δήλωσε ότι η νέα στρατηγική αποτελεί επέκταση της επιτυχίας του προηγούμενου στρατηγικού σχεδίου, κατά την περίοδο 2016-2020, το οποίο πέτυχε οικονομική ισορροπία και βιωσιμότητα.

Φωτό: Andre Pain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.