ICS: Η διασφάλιση της υγείας των ναυτικών σε πρώτο πλάνο

ICS: Η διασφάλιση της υγείας των ναυτικών σε πρώτο πλάνο

1233
ICS: Η διασφάλιση της υγείας των ναυτικών σε πρώτο πλάνο

Το International Chamber of Shipping (ICS) εξέδωσε μια επικαιροποιημένη υγειονομική οδηγία για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαχειριστές πλοίων μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία θέματα υγείας των ναυτικών που προκύπτουν εν μέσω πανδημίας.

Όπως σημειώνει το ICS σε ανακοίνωσή του υπάρχει ένας ανησυχητικός αριθμός περιπτώσεων, κατά τις οποίες οι λιμενικές αρχές αρνούνται την παροχή ιατρικής βοήθειας και μέριμνας στους ναυτικούς. Σε πολλές περιπτώσεις όπου ναυτικοί αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, άσχετα με τον κορονοϊό, δεν μπορούν να αποβιβαστούν στα λιμάνια για την παροχή βοήθειας.

Υπενθυμίζοντας στις κυβερνήσεις τα καθήκοντά τους για την διασφάλιση της υγείας των ναυτικών, το ICS αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους οργανισμών όπως του ΠΟΥ, του ΙΜΟ και του ΙLO, όπου θα συζητηθούν οι παράμετροι της νέας οδηγίας.

Η νέα οδηγία πρέπει να χρησιμεύσει ως διαβεβαίωση στις κυβερνήσεις και στις λιμενικές αρχές ότι είναι απολύτως δυνατό να πραγματοποιηθούν αλλαγές πληρωμάτων με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Απαιτείται άμεση δράση για να διασφαλιστεί ότι κανένας άλλος ναυτικός δεν θα υποβληθεί σε παρατεταμένη περίοδο χωρίς ιατρική βοήθεια εάν τη χρειαστεί., τονίζεται στην ανακοίνωση του ICS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.