Αύξηση της συμβολής των κυπριακών ναυτιλιακών εταιρειών στην κυπριακή οικονομία

Αύξηση της συμβολής των κυπριακών ναυτιλιακών εταιρειών στην κυπριακή οικονομία

331
Αύξηση της συμβολής των κυπριακών ναυτιλιακών εταιρειών στην κυπριακή οικονομία

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει τα αποτελέσματα της νεότερης «Έκθεσης Διαχείρισης Πλοίων», που δημοσιεύτηκε από το Τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, για το δεύτερο εξάμηνο του 2019, το οποίο καλύπτει την περίοδο από 1 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα έσοδα της ναυτιλιακής βιομηχανίας αυξήθηκαν περαιτέρω κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, φτάνοντας τα 581 εκατ. ευρώ, ποσοστό 5,2% του ΑΕΠ της Κύπρου (ως κύκλος εργασιών), σε αντίθεση με τα 523 εκατ. ευρώ και 4,9% του ΑΕΠ της Κύπρου (ως κύκλος εργασιών) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η μελέτη δεν περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στη βιομηχανία διαχείρισης πλοίων, από την έναρξη της επιδημίας το 2020. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα παρουσιάσει ανάλυση σε μελλοντική έκδοση της έκθεσης, όταν περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα από τις ναυτιλιακές αγορές θα είναι διαθέσιμα.

Η συμβολή της κυπριακής ναυτιλίας στην κυπριακή οικονομία αντικατοπτρίζεται για άλλη μια φορά στα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τις απτές προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε πολύ λίγα άλλα ναυτιλιακά έθνη, η οικονομική συμβολή της τοπικής ναυτιλιακής βιομηχανίας φτάνει σε τόσο υψηλό επίπεδο, επομένως είναι σημαντικό να ληφθεί η κατάλληλη οικονομική και επιχειρησιακή υποστήριξη, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κρίση της πανδημίας, διατηρώντας το παγκόσμιο εμπόριο και τις θαλάσσιες μεταφορές σε κίνηση.

Φωτό: Chung Kevin/PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.