Lukoil: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 18%

Lukoil: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 18%

173
Lukoil: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 18%

Η Lukoil, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, θα μειώσει την παραγωγή της κατά 18%, ποσοστό που ισοδυναμεί σε περισσότερους από 40.000 τόνους την ημέρα, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας περικοπής παραγωγής του OPEC+, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον CEO της εταιρείας Vagit Alekperov.

«Θεωρώ ότι τόσο εμείς όσο και όλες οι άλλες εταιρείες θα πετύχουμε αυτό το ποσό μείωσης, το οποίο μας έδωσε το Υπουργείο Ενέργειας», δήλωσε ο κ. Alekperov.

Η Lukoil αναμένει τιμή πετρελαίου $30 ανά βαρέλι μετά την έναρξη της συμφωνίας.

Ο OPEC, καθοδηγούμενος από τη Σαουδική Αραβία, και οι υπόλοιπες πετρελαϊκές χώρες που δεν είναι μέλη του οργανισμού, με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστές ως OPEC+, συμφώνησαν στις 12 Απριλίου να μειώσουν τη συνολική παραγωγή πετρελαίου κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, προκειμένου να μειώσουν μέρος της υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Φωτο: Kim Laland/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.