BWMS και Covid-19: Όλες οι εξελίξεις

BWMS και Covid-19: Όλες οι εξελίξεις

413
BWMS και Covid-19: Όλες οι εξελίξεις

Εν μέσω σημαντικών στρεβλώσεων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα λόγω κορονοϊού, η Αμερικανική Ακτοφυλακή προχώρησε σε παράταση της συμμόρφωσης των πλοιοκτητών με τη νομοθεσία για τη Διαχείριση Θαλάσσιου Έρματος για τα πλοία με ημερομηνία συμμόρφωσης πριν από την 1η Απριλίου 2021.

Oι απαγορεύσεις μετακίνησης έχουν καταστήσει δύσκολες τις προμήθειες μηχανολογικού εξοπλισμού για τα πλοία, με αποτέλεσμα πολλά projects να έχουν καθυστερήσει σημαντικά. Έτσι, στις περιπτώσεις όπου η πανδημία έχει καταστήσει ανέφικτη την εκτέλεση των απαραίτητων ή προγραμματισμένων εργασιών σε ένα πλοίο, το US Coast Guard δήλωσε ότι θα επεκτείνει όλες τις ημερομηνίες συμμόρφωσης έως και 12 μήνες, κατόπιν αιτήματος.

Παράλληλα, το US Coast Guard ενημέρωσε ότι για την εν λόγω παράταση δεν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά από τους πλοιοκτήτες, ωστόσο τόσο οι owners όσο και οι operators θα πρέπει να αναφέρουν τα πλοία για τα οποία αιτούνται παράτασης, προκειμένου να προσαρμοστούν τα υπάρχοντα δικαιολογητικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές των πλοίων που ζητούν παράταση θα πρέπει να παρέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα αποδεικνύουν ότι, παρά τον αρχικό σχεδιασμό για εγκατάσταση συστημάτων ballast water treatment, κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο λόγω της πανδημίας.

Φωτό: Majotherm/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.