Alitalia: εθνικοποίηση μετά το ισοπεδωτικό χτύπημα

Alitalia: εθνικοποίηση μετά το ισοπεδωτικό χτύπημα

278
Alitalia: εθνικοποίηση μετά το ισοπεδωτικό χτύπημα

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να εθνικοποιήσει την αεροπορική εταιρία Alitalia, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Το υπουργικό συμβούλιο «προβλέπει τη σύσταση μιας νέας εταιρίας η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία θα ελέγχεται από μια εταιρία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Η Alitalia, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας (flag carrier), απασχολεί περίπου 11.000 ανθρώπους. Η εταιρεία αντιμετωπίζει, εδώ και χρόνια, σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για τον λόγο αυτόν τους τελευταίους μήνες γίνονταν σοβαρές προσπάθειες για την πώληση και την εξυγίανσή της.

Διάφορες αεροπορικές εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον είτε για εξαγορά μεριδίου της είτε για να συμμετάσχουν σε κάποια κοινοπραξία που θα την εξαγοράσει. Ανάμεσα σε αυτές οι Lufthansa, Ryanair, Easyjet, Delta Airlines, ακόμα και ο κατασκευαστικός όμιλος Atlantia, που είναι συμφερόντων της οικογένειας Benetton, στην πορεία όμως αρκετές αποχώρησαν. Οι τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο, με το ξέσπασμα της πανδημίας, οδήγησαν πολλές αεροπορικές εταιρείες στα όριά τους, καταδικάζοντας ορισμένες ίσως και σε χρεοκοπία.

Φωτό: Telenews/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.