Κίνα: 25 νέα ενεργειακά έργα

Κίνα: 25 νέα ενεργειακά έργα

249
Κίνα: 25 νέα ενεργειακά έργα

Η κινεζική κρατική εταιρεία ενέργειας, China Three Gorges Corporation (CTG), ανακοίνωσε την ταυτόχρονη έναρξη της κατασκευής 25 νέων ενεργειακών έργων. Τα νέα έργα θα αφορούν 14 επαρχίες και περιοχές σε ολόκληρη την Κίνα, το συνολικό κόστος των οποίων θα ανέλθει σε 54 δισ. γουάν, δηλαδή 8,24 δισ. δολάρια.

Η CTG έχει επενδύσει κυρίως σε έργα που αφορούν την υδροηλεκτρική ενέργεια, όπως την κατασκευή του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού σταθμού στον κόσμο το 2008. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει επεκτείνει το ενδιαφέρον της στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Αξιοσημείωτο είναι ότι, από τη συνολική παρούσα επένδυση, το μεγαλύτερο μέρος (42,4 δισ. γουάν) προορίζεται για την κατασκευή δύο παράκτιων αιολικών πάρκων, που θα περιλαμβάνουν 414 ανεμογεννήτριες. Τα εν λόγω αιολικά πάρκα θα ολοκληρωθούν το 2021 και θα παράγουν ετησίως 7,2 δισ. kWh.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhuanet, οι νέες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 17.000 νέες θέσεις εργασίας. Η CTG ανέφερε ότι τα νέα έργα θα έχουν ως αποτέλεσμα την επανέναρξη της βιομηχανικής παραγωγής γενικότερα. Αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς η Κίνα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την αποκατάσταση του εμπορίου και την άμβλυνση των επιπτώσεων που έχουν προκληθεί από την επιδημία του Covid-19.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.