Bulk carriers: Στον ορίζοντα νέες εμπορευματικές ροές

Bulk carriers: Στον ορίζοντα νέες εμπορευματικές ροές

322
Bulk carriers: Στον ορίζοντα νέες εμπορευματικές ροές

H Βραζιλία εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία της να εισαγάγει σιτάρι, ρύζι και σόργο από την Ινδία μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Γεωργίας των δύο χωρών.

Ο υπουργός Γεωργίας και Ευημερίας των Αγροτών της Ινδίας, Narendra Singh Tomar, και η ομόλογός του της Βραζιλίας, Tereza Cristina Correa da Costa Dias, συζήτησαν τις προοπτικές επέκτασης του διμερούς εμπορίου, επιβεβαιώνοντας ότι η γεωργία αποτελεί το επίκεντρο ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες.

Η κ. Dias ανέφερε ότι Βραζιλία και Ινδία μοιράζονται τις ίδιες προκλήσεις στον γεωργικό τους κλάδο, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους απασχολείται στη συγκεκριμένη βιομηχανία, που όμως δεν προσφέρει υψηλά εισοδήματα, ενώ και η πρόσβαση στην αγορά καθίσταται δύσκολη. Η ίδια σημείωσε ότι θα ήταν θεμιτό η Ινδία να ξεκινήσει να εξάγει σιτηρά προς τη χώρα της και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου αυτό να συμβεί άμεσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Tomar επισήμανε ότι η χώρα του προσβλέπει στο να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της των εμπορευματικών ροών και οι αποστολές ρυζιού, σόργου και σιταριού θα ήταν μια βιώσιμη λύση για κάτι τέτοιο.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί θετικά δεδομένα για τους διαχειριστές bulkers, δεδομένου ότι διερευνώνται νέες εμπορευματικές οδοί για τη μεταφορά ξηρών φορτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.