Ινδία: Διπλασιασμός των εισαγωγών αμερικανικού αργού ενόψει

Ινδία: Διπλασιασμός των εισαγωγών αμερικανικού αργού ενόψει

65
Ινδία: Διπλασιασμός των εισαγωγών αμερικανικού αργού ενόψει

Ινδία και ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσουν για την ενεργειακή ασφάλεια της πρώτης στην περιοχή της Νότιας Ασίας αλλά και το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ροές πετρελαίου από τις ΗΠΑ, στην συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών που έχει δρομολογηθεί για αργότερα μέσα στο χρόνο.

Ήδη η Ινδία έχει ενισχύσει τις εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ, από τότε που η Ουάσιγκτον προχώρησε στην άρση των εξαιρέσεων για τους αγοραστές ιρανικού πετρελαίου.

Η ασιατική χώρα παραδοσιακά αποτελεί τον δεύτερο κορυφαίο εισαγωγέα ιρανικού πετρελαίου μετά την Κίνα, ωστόσο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις η Ινδία διέκοψε τις εισαγωγές καθώς τα εγχώρια διυλιστήρια εξέφρασαν ανησυχίες για ενδεχόμενη «τιμωρία» τους.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, κύκλοι της αγοράς σημείωσαν σε ινδικά ΜΜΕ ότι η χώρα θα διπλασιάσει τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Μέση Ανατολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το οικονομικό έτος 2018-2019, κορυφαίοι προμηθευτές πετρελαίου για την Ινδία αποτέλεσαν το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ ενώ και το Κουβέιτ απέστειλε σημαντικές ποσότητες αργού στη χώρα της Ασίας.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η ινδική κυβέρνηση είναι σε συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση και με ιδιωτικές εταιρείες και αναμένει βελτιωμένες προτάσεις για τα κόστη μεταφοράς πετρελαίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ΕΙΑ η Ινδία θα δει την κατανάλωσή της τoυ μαύρου χρυσού να αυξάνεται με τον μεγαλύτερο ρυθμό από οποιαδήποτε άλλη οικονομία έως το 2040.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.