Tesla: Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου είναι γεγονός

Tesla: Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου είναι γεγονός

880
Tesla: Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου είναι γεγονός

Το 2017 τέθηκε σε λειτουργία η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου της Tesla. Η γιγάντια μπαταρία τοποθετήθηκε σε αιολικό πάρκο στο Hornsdale στη Νότια Αυστραλία.

Η καινοτόμος κατασκευή της Tesla συνέβαλε στη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού δικτύου του αιολικού πάρκου, στην αποφυγή διακοπών ρεύματος, αλλά και στη μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητά της επιτρέπει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και κατά τα διαστήματα που η παραγωγή σταματά (λόγω άπνοιας). Η καλύτερη διαχείριση της ενέργειας καθιστά την παραγωγή της από ανανεώσιμες πηγές πιο αποδοτική και πιο αξιόπιστη.

Μέχρι στιγμής, το σύστημα αποθήκευσης που κατασκεύασε η Tesla υπολογίζεται ότι έχει προσφέρει την εξοικονόμηση τουλάχιστον 50 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας στους καταναλωτές. Το κέρδος αυτό, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, καθώς η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητα του συστήματος κατά 50%, ώστε να φτάσει τα 150 megawatts.

Η Tesla, για άλλη μία φορά, δείχνει την υπεροχή της στην κατασκευή μπαταριών και θέτει τις προδιαγραφές για ένα «πράσινο» μέλλον, μη εξαρτώμενο από τα ορυκτά καύσιμα.

Φωτό: www.tesla.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.