Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (Bίντεο)

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (Bίντεο)

876
Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (Bίντεο)

H Kawasaki Heavy Industries ανακοίνωσε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου την καθέλκυση και την ονοματοδοσία του «Suiso Frontier», του πρώτου παγκοσμίως πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου.

Το «Suiso Frontier» αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε για την ασφαλή μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων υγροποιημένου υδρογόνου μέσω θαλάσσης. Τα τελευταία χρόνια, το υδρογόνο κερδίζει διαρκώς έδαφος ως εναλλακτική μορφή ενέργειας για τον περιορισμό του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς δεν εκλύει στην ατμόσφαιρα CO2 ή άλλα GHG κατά τη χρήση του. Για την ενίσχυση της χρήσης του υδρογόνου ως κοινού καυσίμου, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η Kawasaki Heavy Industries σύστησε με τις Iwatani Corporation, Shell Japan Limited και Electric Power Development Co., Ltd. τη συμμαχία «CO2-free Hydrogen Energy Supply-chain Technology Research Association ‒ HySTRA)». Η εν λόγω συμμαχία στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικονομικά βιώσιμου δικτύου διαμετακόμισης υδρογόνου σε μεγάλες ποσότητες.

Η Kawasaki έχει μακρά παράδοση στην ανάπτυξη projects παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς βιώσιμων λύσεων για ένα καθαρότερο περιβάλλον, και μάλιστα το 1984 κατασκεύασε το πρώτο LNG carrier.

Φωτό: Kawasaki Heavy Industries

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.