Ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζει και η VW

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζει και η VW

93
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζει και η VW

Η γερμανική Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επενδύσει 60 δις ευρώ μέχρι το 2024, με σκοπό τη μετάβαση στην παραγωγή υβριδικών και αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στα σχέδια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η εισαγωγή μέχρι και 75 ηλεκτρικών και περίπου 60 υβριδικών μοντέλων εντός της επόμενης δεκαετίας.

Η VW δείχνει αποφασισμένη για την άμεση εδραίωσή της στην ηλεκτροκίνηση. Αξιοσημείωτο είναι το ότι το συνολικό ποσό της επένδυσης είναι κατά τουλάχιστον 16 δις αυξημένο σε σχέση με προηγούμενες ανακοινώσεις. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων που είχε θέσει ως στόχο δεν ξεπερνούσε τα 60 συνολικά, ενώ τώρα ανακοίνωσε τον διπλάσιο σχεδόν αριθμό.

Στόχος του γερμανικού κολοσσού είναι η πώληση 26 εκατομμυρίων ηλεκτρικών και περίπου 6 εκατομμυρίων υβριδικών οχημάτων έως το 2029. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αναμένεται να δαπανηθεί για τη μετατροπή των εργοστασίων της για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η VW έχει ήδη δημιουργήσει την πρώτη πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το όνομα MEB. Πρόκειται στην ουσία για τον «σκελετό» πάνω στον οποίο βασίζονται τα διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Φωτό: Rainer Jensen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.