LNG: Η προέλαση των ΗΠΑ

LNG: Η προέλαση των ΗΠΑ

186
LNG: Η προέλαση των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει τα υψηλότερα συμβόλαια (σε όρους όγκου) εξαγωγών LNG καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, αντιπροσωπεύοντας μερίδιο αγοράς 67%, σύμφωνα με στοιχεία του οίκου αναλύσεων GlobalData.

Η άφθονη παραγωγή σχιστολιθικού αερίου παρέχει τη δυνατότητα στη χώρα να εξάγει σημαντικές ποσότητες LNG στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα λοιπόν με την GlobalData, εντός του 2019 αμερικανικές εταιρείες ενέργειας έχουν υπογράψει πέντε μακροχρόνια συμβόλαια για τις συνολικές εξαγωγές 22,3 εκατ. τόνων LNG ανά έτος. Από τον προαναφερθέντα όγκο, η συμφωνία μεταξύ Golden Pass Products και Ocean LNG Limited περιλαμβάνει την εξαγωγή 15,6 εκατ. τόνων LNG ετησίως μεταξύ 2024 και 2044 από τον τερματικό σταθμό LNG Golden Pass II LNG στο Τέξας.

Επίσης, σημαντική συμφωνία είναι αυτή μεταξύ των Driftwood LNG και Total Gas & Power North America για την εξαγωγή 2,5 εκατ. τόνων LNG ετησίως μεταξύ 2023 και 2038.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της GlobalData, η Μοζαμβίκη έχει υπογράψει τα δεύτερα υψηλότερα συμβόλαια εξαγωγών LNG (9,7 εκατ. τόνοι/χρόνο), δείγμα της μεγάλης δυναμικής της αφρικανικής χώρας στο διεθνές εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.