Επενδύσεις $50 τρις απαραίτητες για ένα καθαρότερο περιβάλλον

Επενδύσεις $50 τρις απαραίτητες για ένα καθαρότερο περιβάλλον

64
Επενδύσεις $50 τρις απαραίτητες για ένα καθαρότερο περιβάλλον

Καθώς ο πλανήτης εκπέμπει SOS, χρειάζονται γενναίες επενδύσεις $50 τρις σε πέντε τομείς της τεχνολογίας έως το 2050, προκειμένου να περιοριστούν οι επιβλαβείς αέριες εκπομπές και να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισίου, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Morgan Stanley.

Για τον εκμηδενισμό των εκπομπών άνθρακα, οι αέριες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να μειώνονται ετησίως κατά 53,5 δις μετρικούς τόνους, όπως αναφέρεται στην έκθεση. Ο τραπεζικός κολοσσός επισημαίνει στο πλαίσιο αυτό ότι, για την επίτευξη ενός καθαρότερου περιβάλλοντος, απαλλαγμένου από ορυκτά καύσιμα, είναι απαραίτητη η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα ηλεκτρικά οχήματα, στο υδρογόνο, στα συστήματα αποθήκευσης των εκπομπών και στα βιοκαύσιμα.

Οι αέριες εκπομπές άνθρακα ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι, ωστόσο οι εκτιμήσεις για το συνολικό κόστος της «καθαρής» αυτής μετάβασης ποικίλλουν. Το International Renewable Energy Agency εκτιμά ότι θα χρειαστούν επενδύσεις $750 δις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας την επόμενη δεκαετία, ενώ επιστήμονες των Ηνωμένων Εθνών σημειώνουν ότι δαπάνες $300 δις είναι απαραίτητες στην αποκατάσταση υποβαθμισμένων γαιών, για τον περιορισμό του προβλήματος.

Φωτό: Foto-RaBe/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.