Εκτός μαύρης λίστας φορολογικών παραδείσων της ΕΕ 4 χώρες

Εκτός μαύρης λίστας φορολογικών παραδείσων της ΕΕ 4 χώρες

627
Εκτός μαύρης λίστας φορολογικών παραδείσων της ΕΕ 4 χώρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε από τη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους την Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Μαυρίκιο και τα Νησιά Μάρσαλ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ένωσης σε συνεδρίαση τους στο Λουξεμβούργο συμφώνησαν να αφαιρέσουν από τις λίστες του μπλοκ χώρες που θεωρούνται ότι λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Τον Δεκέμβριο του 2017, οι χώρες της ΕΕ κατάρτισαν δύο λίστες φορολογικών παραδείσων, μια «μαύρη» και μια «γκρίζα», ύστερα από την αποκάλυψη εκτεταμένων σχεδίων φοροαποφυγής που χρησιμοποιούν εταιρείες και οικονομικά ισχυροί ιδιώτες για να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση. Τα κράτη που βρίσκονται στη μαύρη λίστα αντιμετωπίζουν αυστηρότερους ελέγχους στις συναλλαγές με την ΕΕ.

Η λίστα συνεχίζει να περιλαμβάνει εννέα περιοχές δικαιοδοσίας εκτός της ΕΕ – κυρίως νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού με περιορισμένες χρηματοπιστωτικές σχέσεις με την ΕΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.