Στρατηγική συμφωνία ABS – HHI

Στρατηγική συμφωνία ABS – HHI

149
Στρατηγική συμφωνία ABS – HHI

Ο νηογνώμονας ABS και οι εταιρείες Hyundai Heavy Industries (HHI) και Hyundai Global Service (HGS) προέβησαν σε μια συμφωνία σχετικά με ένα πλαίσιο για την ανταλλαγή ιδεών στον τομέα της ψηφιοποίησης και της απεξάρτησης της ναυτιλίας από τον άνθρακα (D&D), ιδέες που θα χρησιμοποιηθούν σε υπάρχοντες αλλά και σε μελλοντικούς σχεδιασμούς πλοίων. Το νέο αυτό πλαίσιο θα αποτελέσει το πρώτο D&D οικοσύστημα του ναυτιλιακού κλάδου, στο οποίο θα συμμετέχουν ένας νηογνώμονας, ένα ναυπηγείο και μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών για πλοία.

Το εν λόγω πλαίσιο, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση Gastech, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρήση των δυνατοτήτων επιθεώρησης εξ’ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το Remote Decision Support Center του ΑBS το οποίο υποστηρίζεται από τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες των HHI και HGS. Επιπλέον, επιτρέπει τη χρήση νέων τεχνολογιών, σχεδιασμών, καυσίμων και τεχνικών προσομοίωσης, με στόχο τη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης από το στάδιο του σχεδιασμού του πλοίου και της ναυπήγησής του, η οποία θα διαρκεί ακόμα και μετά την παράδοσή του.

Στα πλαίσια της συνεργασίας τους, HHI, HGS και ABS περιγράφουν ακόμη την ανάγκη για ανάπτυξη νέων προτύπων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι εταιρείες επικοινωνιών που ειδικεύονται στη μετάδοση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών συνδέσεων της HGS, θα ακολουθήσουν ένα πρότυπο υποδομών δεδομένων το οποίο θα υποστηρίζει την ανταλλαγή και ανάλυση των δεδομένων προκειμένου αυτά να χρησιμοποιούνται για σκοπούς ταξινόμησης ή και για άλλους σκοπούς.

Το νέο πλαίσιο πρόκειται να εφαρμοστεί στα πλοία με νηογνώμονα ABS τα οποία σχεδιάζονται και ναυπηγούνται από την HHI και υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες της HGS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.