Χονγκ Κονγκ: μπαράζ αποχωρήσεων για τις επιχειρήσεις;

Χονγκ Κονγκ: μπαράζ αποχωρήσεων για τις επιχειρήσεις;

221
Χονγκ Κονγκ: μπαράζ αποχωρήσεων για τις επιχειρήσεις;

Η Σιγκαπούρη είναι έτοιμη να ανοίξει τις αγκάλες της σε εταιρείες που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ και επιθυμούν να αποφύγουν το χάος των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη πόλη.

Ειδικότερα, πρόσφατη μελέτη του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Σιγκαπούρη δείχνει ότι το 23% εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα και διαθέτουν γραφεία στο Χονγκ Κονγκ σκέφτονται να «μετακομίσουν» στη Σιγκαπούρη ενώ ήδη το 1% έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης. Μάλιστα 9 στις 10 εταιρείες θεωρούν τη Σιγκαπούρη τον κορυφαίο προορισμό σε περίπτωση που εγκαταλείψουν το Χονγκ Κονγκ.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι 80% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης και του Πεκίνου επηρεάζουν τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδιά τους στο Χονγκ Κονγκ.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την 21η έως την 29η Αυγούστου και συμμετείχαν 120 εταιρείες. Μπορεί τα αποτελέσματα της έρευνας να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το επιχειρείν στη Σιγκαπούρη, ωστόσο στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Chan Chun Sing, υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας τόνισε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ θα έχουν αρνητικές συνέπειες για το εμπόριο και τις επενδύσεις στη Σιγκαπούρη και στην ευρύτερη περιοχή.

Μένει να δούμε πως η «αντεπίθεση» των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ απέναντι στην φιλοκινεζική κυβέρνηση επηρεάσει την ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ασία.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.