Μακρόν και γαλλικές ναυτιλιακές εταιρείες δεσμεύονται για slow steaming

Μακρόν και γαλλικές ναυτιλιακές εταιρείες δεσμεύονται για slow steaming

369
Μακρόν και γαλλικές ναυτιλιακές εταιρείες δεσμεύονται για slow steaming

Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν επιβεβαίωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Σύνοδο των G7 τη δέσμευση της χώρας του και των Γάλλων εφοπλιστών για εφαρμογή του slow steaming, προκειμένου να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τα μέλη των ναυτιλιακών εταιρειών που προσυπέγραψαν την Χάρτα SAILS, μία μέρα πριν τη Σύνοδο των G7, προκειμένου να λάβει τις σχετικές δεσμεύσεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τον περιορισμό των εκπομπών αερίων.

Εννέα γαλλικές ναυτιλιακές εταιρείες, όλες μέλη της Ένωσης Γάλλων Εφοπλιστών, υπέγραψαν τον Ιούλιο τη Χάρτα SAILS (Sustainable Actions for Innovative and Low-impact Shipping), με στόχο την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος. Στην πορεία τη σχετική Χάρτα, προσυπέγραψαν και ιταλικές και ισπανικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται οι εταιρείες CMA CGM, Louis Dreyfus Armateurs, L’Express, αλλά και η ιταλική Grimaldi.

Οι εταιρείες αυτές επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνδράμουν στην προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ανέλαβαν την εθελοντική δράση πέραν των ήδη θεσμικών υποχρεώσεων τους, για μείωση των εκπομπών αερίων, προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών και μείωση των υποβρύχιων σόναρ, ενίσχυση των σχέσεων με την επιστημονική κοινότητα κ.ά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.