Το βαθύτερο κοίτασμα πετρελαίου στην Ασία

Το βαθύτερο κοίτασμα πετρελαίου στην Ασία

636
Το βαθύτερο κοίτασμα πετρελαίου στην Ασία

Η PetroChina, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας, ανακοίνωσε την Πέμπτη 25 Ιουλίου ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμά της.

Πιο συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός ολοκλήρωσε την βαθύτερη στο έδαφος πετρελαϊκή γεώτρηση στην Ασία. Πιο συγκεκριμένα, το βάθος του νέου κοιτάσματος «Luntan One» στη Λεκάνη Ταρίμ ανέρχεται στα 8.882 μέτρα σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 8.588 μέτρων, το οποίο κατείχε η Sinopec σε δική της γεώτρηση από τον περασμένο Φεβρουάριο έως σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο κοίτασμα αντανακλά την υψηλής ποιότητας τεχνολογία εξόρυξης που συμβαδίζει πλέον με τις διεθνείς προδιαγραφές. Ο Cai Zhenzhong, επικεφαλής του τμήματος Εξερεύνησης Πόρων, σημείωσε ότι η γεώτρηση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο υπό συνθήκες πολύ μεγάλης πίεσης και θερμοκρασιών.

Από την μεριά του, ο Qiu Bin, Manager του τμήματος Εξερεύνησης Πόρων της PetroChina, τόνισε ότι ουσιαστικά η κινεζική εταιρεία ολοκλήρωσε υπόγεια γεώτρηση, που το ύψος της αντιστοιχεί με αυτό της υψηλότερης κορυφής της οροσειράς του Έβερεστ.

Φωτό: Anita starzycka/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.