H εποχή των «έξυπνων» containers είναι εδώ

H εποχή των «έξυπνων» containers είναι εδώ

348
H εποχή των «έξυπνων» containers είναι εδώ

Ο αριθμός των «έξυπνων» containers στον παγκόσμιο στόλο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να δεκαπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Drewry Maritime Advisors.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Drewry, στα τέλη του περασμένου έτους περίπου το 2,5% του παγκόσμιου στόλου containerships διέθετε εμπορευματοκιβώτια εξοπλισμένα με «έξυπνα» συστήματα, μέσω των οποίων καθίσταται δυνατή η εξακρίβωση της τοποθεσίας του εμπορευματοκιβωτίου σε πραγματικό χρόνο, καθώς και της κατάστασης των εμπορευμάτων που μεταφέρονται εντός αυτού.

Ήδη η Maersk και άλλες εταιρείες από την αγορά των containerships εφαρμόζουν «έξυπνα» συστήματα στα containers που μεταφέρουν, με την Drewry να εκτιμά ότι η τάση αυτή θα διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα έως το 2023 περίπου το 6,5% του παγκόσμιου στόλου containerships να είναι εξοπλισμένα με τέτοιου είδους συστήματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Martin Dixon, Director of Research Products της Drewry, οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην ευρεία εφαρμογή των εν λόγω τεχνολογικών συστημάτων είναι η ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια και ασφάλεια κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αγορά των containerships.

Φωτό: Guillaume Bolduc/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.