Σημαντικές επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά πάρκα

Σημαντικές επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά πάρκα

74
Σημαντικές επενδύσεις σε υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η Domion Energy ξεκίνησε πρόσφατα τις εργασίες για την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου στον Ατλαντικό Ωκεανό και συγκεκριμένα κοντά στην Βιρτζίνια.

Για την κατασκευή του δεύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου των ΗΠΑ, η Richmond ενώνει τις δυνάμεις της με την δανέζικη Orsted A/S για την εγκατάσταση στροβίλων ισχύος 6-megawatt, 43 χλμ. από την ακτή της Βιρτζίνια. Με ανακοίνωση της, την Δευτέρα 1η Ιουλίου, η Domion Energy ανέφερε ότι η εν λόγω εγκατάσταση αναμένεται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 3.000 νοικοκυρών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, η ανάπτυξη αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ παραμένει αργή σε σχέση με την Ευρώπη, κυρίως λόγω του μεγάλου κόστους κατασκευής τέτοιων μονάδων.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως κάτι τέτοιο αλλάζει, καθώς τα κόστη μειώνονται, ενώ και ένας μεγάλος αριθμός πολιτειών βλέπει την ανάγκη στροφής σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προκειμένου να επιτευχθούν οι ενεργειακοί στόχοι τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.