Συγχώνευση-σταθμός στη ναυπηγική βιομηχανία

Συγχώνευση-σταθμός στη ναυπηγική βιομηχανία

1481
Συγχώνευση-σταθμός στη ναυπηγική βιομηχανία

Οι δύο μεγαλύτεροι ναυπηγικοί όμιλοι της Κίνας, η China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) και η China State Shipbuilding Corporation (CSSC) έχουν επιβεβαιώσει ότι σχεδιάζουν την συγχώνευσή τους, αναμένοντας και τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Οι δύο ναυπηγικοί όμιλοι ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1999, με την CSIC να διαθέτει ναυπηγεία στο βόρειο τμήμα της Κίνας και την CSSC στο νότιο τμήμα της χώρας.

Δεδομένου ότι η παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία χαρακτηρίζεται από αδρανή χωρητικότητα, ως απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ναυπηγεία ανά τον κόσμο κηρύσσουν πτώχευση, ενώ άλλα προχωρούν σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων τους.

Μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά της νοτιοκορεατικής DSME από τον μεγαλύτερο ναυπηγικό όμιλο της Ν. Κορέας, Hyundai Heavy Industries, η είδηση για την συγχώνευση CSIC και CSSC έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία.

Εφόσον επιτευχθεί η συγχώνευση της CSIC με την CSSC τότε πρόκειται να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στον κόσμο, γεγονός που θα αποτελέσει «γροθιά» στην νοτιοκορεατική ναυπηγική αγορά, η οποία αποτελεί το αντίπαλο δέος της κινεζικής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.